Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

A True *Street Blog* Love Story


Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρης Παπαμιχαήλ = Scott Schuman-Garance Dore
Ξεκινάω έτσι για να καταλάβεις πόσο huge είναι αυτό το ειδύλλιο για το χώρο της μόδας. 
Ο Scott Schuman-The Sartorialist είναι ίσως ο πιο γνωστός και influential street blogger που υπάρχει αυτή τη στιγμή και η σύντροφός του Garance Dore ήταν μια πολλά υποσχόμενη fashion illustrator που ξεκίνησε ένα χλιαρό blog, το οποίο μέσα από τη σχέση της με τον Schuman, απογειώθηκε. 

Πριν από το Sartorialist, το street style ήταν το εξεζητημένο και το περίεργο. Αυτό που κατάφερε αυτή η νέα γενιά street blog ήταν να καλύψει το κενό που αφήνουν όλα τα high-end περιοδικά μόδας στα οποία βλέπεις συγκλονιστικά στιλιζαρισμένες (η λέξη αδικεί αυτό που λέω) και όμορφες φωτογραφίες. Το «όνειρο» της μόδας που πολύ σωστά παρουσιάζουν είναι αντικειμενικά μακριά από την ντουλάπα σου. Είναι ενδιαφέρον αλλά το πως θα το προσαρμόσεις είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό ήταν η επανάσταση που έφεραν αυτά τα blogs,όταν «πόσταραν» φωτογραφίες από uber stylish ανθρώπους δίνοντας έτσι μια σαφή εικόνα της μόδας για την καθημερινότητα μας.
Στη βιομηχανία της μόδας από την άλλη κατάφεραν να αποκτήσουν δύναμη δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση με όλους όσους αποτελούν την elite του χώρου.
Οι περισσότεροι που κρύβονται πίσω από τα μεγάλα περιοδικά μόδας ή τους μεγάλους οίκους έγιναν online celebrities μέσα από τα post του Schuman και τις σχολής του, -γιατί κακά τα ψέματα αυτοί είναι οι μόνοι που φοράνε runaway pieces πριν καν βγουν στις πασαρέλες, τα καλά του επαγγέλματος- και σαν αντάλλαγμα ή μάλλον σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης, προσέφεραν με τη σειρά τους δουλειά σε μεγάλα διαφημιστικά project και editorial στα περιοδικά τους.  






Υπάρχουν πια αμέτρητα street fashion blog αλλά ακολουθεί μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα (thank you http://wherecanifindthe.blogspot.com )  


Και last but not least :
http://streetgeist.com/  ("Although it was Greece's first street fashion blog, it has since expanded its horizons internationally") 
Enjoy :)


1 σχόλιο: