Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Εσύ τι έκανες στις 24 Ιουλίου 2010?


Το Life in a Dayνομίζω ότι είναι ένα από τα πιο brilliant κινηματογραφικά concept (historic cinematic experiment to be accurate).
Η πιο εύστοχη περιγραφή που διάβασα για αυτό είναι ότι πρόκειται για μια «χρονοκάψουλα» μέσα από την οποία, οι επόμενες γενιές θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως ήταν να ζεις στις 24 Ιουλίου του 2010.
Η σκέψη πίσω από την ιδέα για αυτό το ντοκιμαντέρ ήταν απλή: καθημερινά πάνω από 6,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο μέσα από την δική τους, μοναδική οπτική γωνία. Πόσο cool θα ήταν εάν κάποιος μπορούσε να μαζέψει όλες αυτές τις εικόνες, να τις ενώσει και να καταφέρει να δημιουργήσει μια ενιαία ιστορία για μια μέρα στη γη. Η ομάδα του Ridley Scott και του Kevin Macdonald, κάλεσε λοιπόν όλους τους ενδιαφερόμενους να καταγράψουν με τις προσωπικές τους κάμερες την ημέρα τους και να κάνουν upload τα video στο youtube (Life in a Day Channel). Όλα τα video (ακόμα και αυτά που δεν χρησιμοποιήθηκαν για το ντοκιμαντέρ) βρίσκονται εκεί.   
Το trailer με κάνει να ανυπομονώ για να δω το ντοκιμαντέρ ενώ παράλληλα μου δημιουργεί και μια γλυκιά μελαγχολία. –dont ask why

3 σχόλια:

  1. Μου σηκώθηκαν οι τρίχες των κροτάφων με το τρειλερ. Μαγεία.
    Ευχαριστούμε R.A.S.H. που το ανέβασες!
    Κάνοντας ένα (καθόλου γρήγορο) scroll στο fb μου ανακάλυψα πως εκείνη τη μέρα έφτιαξα παστίτσιο :) (να, δες http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=10150211831810088&set=a.402341860087.372843.575375087&type=1&theater )
    Όταν έχω χρόνο θα ψάξω και στο twitter μου, σίγουρα θα μου αποκαλύψει περισσότερα.
    Kiss

    p.s.: Σε περίπτωση που ακόμη δεν έχεις θυμηθεί τι έκανες στις 24 Ιουλίου, αν σε βοηθάει, είχες μόλις γυρίσει και εσύ από Μύκονο, όπου παντρέψαμε την τρίτη τρελόγκα αδερφή με τον μαφιόζο. Είπα να δώσω το hint μήπως βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hey!great job!i follow you!can you follow me?thanks!http://fashiondream-eleutheria1988.blogspot.com/2011/04/perfect-combination-can-make-difference.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Redallstarhoney girl..long time no see!
    P.S: I passed you the one lovely blog award, go check my post for details..
    http://wherecanifindthe.blogspot.com/2011/05/one-lovely-blog-award.html

    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή